03.10.2015 17:31

VfL Wolfsburg verliest in Mönchengladbach

VfL Wolfsburg heeft zaterdag de uitwedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach met 2-0 verloren. Havard Nordtveit zette zijn ploeg een kwartier voor tijd op voorsprong, waarna Ibrahima Traore de marge al snel verdubbelde. De nummer twee van vorig seizoen blijft daardoor hangen in de subtop. Gladbach, vorig jaar derde, klimt na een beroerde start langzaam uit de gevarenzone.

Bij Wolfsburg, op 21 oktober in de eigen Volkswagen Arena de volgende tegenstander van PSV in de groepsfase van de Champions League, viel spits Bas Dost halverwege de tweede helft in. Verdediger Roel Brouwers bleef bij Borussia Mönchengladbach de hele wedstrijd op de bank.

Luc Castaignos startte wel in de basis bij Eintracht Frankfurt in de uitwedstrijd tegen FC Ingolstadt 04, maar kon niet voorkomen dat zijn ploeg in Beieren met 2-0 verloor. Pascal Gross maakte een kwartier voor tijd 1-0, Stefan Lex maakte er kort voor tijd 2-0 van. Ingolstadt klimt naar de subtop, Frankfurt blijft middenmoter.

Hannover 96 pakte de eerste overwinning van het seizoen in de streekderby tegen het eveneens zwak gestarte Werder Bremen. Salif Sané maakte tien minuten na rust het enige doelpunt: 1-0. Hannover staat nog altijd op de degradatieplaatsen en heeft nu vijf punten, twee minder dan Bremen.