04.10.2015 17:41

Schalke 04 verrast en lijdt thuisnederlaag

FC Schalke 04 heeft zondag een pijnlijke nederlaag geleden in de strijd om de bovenste plekken in de Bundesliga. De club uit Gelsenkirchen verloor op eigen veld met 0-3 van 1. FC Köln.

Bij een overwinning zou de ploeg van Klaas-Jan Huntelaar over nummer twee Borussia Dortmund heen zijn gegaan en zijn aangehaakt bij koploper Bayern München. Dortmund en Bayern spelen later op zondag tegen elkaar.

Anthony Modeste zette Köln op slag van rust op voorsprong. Tien minuten voor tijd zorgde Yannick Gerhardt voor de 0-2. Invaller Simon Zoller tilde de stand vijf minuten voor tijd naar 0-3, waardoor de hoop op een wonder voor Schalke helemaal vervlogen was. Huntelaar, die de hele wedstrijd speelde, kon niets meer aan de stand veranderen.