04.10.2015 18:52

Arsenal overklast Van Gaal’s Man United

Alexis Sánchez is weer trefzeker. Na zijn eerste treffer en de treffer van Mesüt Özil is dit alweer de 3-0. Opnieuw op aangeven van Theo Walcott. (04-10-2015)
Alexis Sánchez is weer trefzeker. Na zijn eerste treffer en de treffer van Mesüt Özil is dit alweer de 3-0. Opnieuw op aangeven van Theo Walcott. (04-10-2015)

Zondagmiddag heeft Arsenal FC bewezen een fantastisch voetballende ploeg te zijn. In het Premier League-treffen met Manchester United leidde het al na twintig minuten met 3-0, dit was tevens de einduitslag. United was flabbergasted en keek lijdzaam toe. Door de ruime overwinning wippen de Gunners over de voormalig koploper heen. 

Laurent Koscielny ontbrak in de Engelse kraker wegens een blessure. Per Mertesacker nam zijn plaats in en droeg direct de aanvoerdersband bij Arsenal. Manager Louis van Gaal gaf de voorkeur aan de van een blessure teruggekeerde Michael Carrick op het middenveld van United. De start van de Gunners was furieus. In de zevende minuut ronde Alexis Sánchez een voorzet van Mesut Özil af met een treffer achter het standbeen: 1-0. Nog geen minuut later schoof aangever Özil op een pass van Theo Walcott de tweede goal van Arsenal binnen: 2-0.

Manchester was totaal overrompeld en zag Sánchez uitblinken. In de twintigste minuut passeerde de Chileen directe tegenstander Matteo Darmian om vervolgens kiezelhard uit te halen in de kruising: 3-0. Arsenal combineerde naar hartenlust en deelde een ongelofelijke genadeklap uit aan United. United backs Darmian en Ashley Young hadden het lastig en kregen beiden geel. Aaron Ramsey kreeg nog de kans op een vierde doelpunt, maar schoot net over. Vlak voor rust was er de eerste mogelijkheid voor Man. United en schoot Anthony Martial van dichtbij op Arsenal-goalie Petr Čech. 

Na rust werden Memphis en Darmian gewisseld en kwamen Antonio Valencia en Marouane Fellaini in het veld. United moest opzoek naar eerherstel, maar kon ook aan het begin van de tweede helft niet overtuigen. De eerste kans was een afstandsschot van Wayne Rooney dat gekeerd werd door Čech. Aan de andere kant redde David de Gea gemakkelijk op een zachte schoten van uitblinker Özil en invaller Olivier Giroud. Arsenal kende geen problemen meer met United en verdedigde de opgebouwde marge. 

De eerste twintig minuten bleken genoeg voor een fantastische winst in de Engelse topper. Door de ruime overwinning stijgen de Gunners naar plek twee in de Premier League. Het team van Arsène Wenger passeert United  en komt op twee punten van koploper Manchester City. De ploeg van Van Gaal zakt naar de derde plaats op de ranglijst. Na de interlandbreak gaan de Reds op bezoek in Liverpool bij Everton. Arsenal krijg een stadsderby voor de kiezen bij Watford. 

Door: Koen Larmit

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner