04.10.2015 19:42

Liverpool stuurt trainer Rodgers de laan uit

Brendan Rodgers is niet langer trainer van Liverpool. De Premier League-club maakt zondagavond bekend dat de 42-jarige coach is ontslagen. Rodgers is de laan uitgestuurd vanwege de tegenvallende resultaten. Zondag slaagde Liverpool er niet in om de Merseyside-derby met Everton te winnen.

Rodgers was sinds juni 2012 trainer van Liverpool. In zijn tweede seizoen leidde hij de club uit Liverpool bijna naar de titel in de Premier League, maar het was Manchester City dat uiteindelijk landskampioen werd. Het afgelopen seizoen eindigde Rodgers met The Reds op de zesde plaats in de Engelse competitie.

"We willen Brendan Rodgers bedankt voor de significante bijdrages die hij aan de club heeft geleverd en we willen hem bedanken voor zijn harde werk", luidt het begin van het statement Liverpool. "Ondanks dat het een moeilijk beslissing was, zijn we ervan overtuigd dat dit ons de beste mogelijkheden biedt voor successen op het veld."

De zoektocht naar een nieuwe manager is gestart, meldt de club. Als mogelijke opvolger wordt Jürgen Klopp genoemd, die sinds zijn vertrek bij Borussia Dortmund clubloos is.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner