09.10.2015 15:32

"We zagen al snel een toptrainer in Klopp"

Bernard Schuiteman speelde ooit samen met Jürgen Klopp samen bij FSV Mainz 05 en is dan ook niet verbaasd dat de trainer nu een avontuur aangaat bij Liverpool.

Schuiteman kwam in 2001 over van Feyenoord naar Mainz. De verdediger nam de plek in van Klopp die op dat moment tegen het einde van zijn carrière zat. Toch had de Feyenoorder veel respect voor Klopp. "In Jürgen kon je al heel snel zien dat er een toekomstige toptrainer in hem schuil ging", zegt hij in gesprek Voetbal International.

Hij weet nog dat Klopp zich heel goed wist te verdiepen in een spelersgroep. Nadat Schuiteman de overgang maakte werd de trainer op straat gezet, Klopp nam het stokje over. "Behalve een studie sportwetenschappen in zijn bagage, wist Jürgen een spelersgroep met bepaalde ideeën te overtuigen, te motiveren. Bij Mainz gingen de jongens, met wie hij zelf nog had gespeeld, voor hem door het vuur. Zelfs ik kon het goed met hem vinden…", doelt Schuiteman op het feit dat hij de plek van Klopp in de verdediging had overgenomen. Als trainer van Mainz zette hij Schuiteman direct op de bank.

Schuiteman is niet verbaasd dat Klopp nu naar Liverpool trekt. "Jürgen was altijd iemand die open stond voor andere culturen. Als trainer neemt hij regelmatig wat methodes over van andere sporttakken. Daarom verbaast het me niet dat hij in het buitenland aan de slag gaat", aldus de 32-jarige oud-prof. "In Liverpool zal hij anders te werk moeten gaan dan in Mainz of Dortmund. Maar met zijn karakter weet ik bijna zeker dat hij ook de spelersgroep van Liverpool voor zich kan winnen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner