15.10.2015 21:15

Lewandowski jaagt op onaantastbare Müller

Als het aan teamgenoot David Alaba ligt, kan Robert Lewandowski dit seizoen voor een unieke prestatie in de geschiedenis van de Bundesliga gaan. De Poolse spits van Bayern München kan doelpuntenmachine Gerd Müller verslaan, vindt de Oostenrijker.

Müller, die vooral bij Bayern München de sterren van de hemel speelde, scoorde in 427 competitiewedstrijden maar liefst 365 keer. In het seizoen 1971/1972 pakte de aanvalsleider een knap record, door veertig keer te scoren in één seizoen. Daarna kwam niemand meer in de buurt van dat aantal, behalve Müller zelf en bijvoorbeeld Klaas Jan Huntelaar, die in het seizoen 2011/2012 een aardige poging deed.

Lewandowski staat momenteel op twaalf doelpunten in de eerste acht competitiewedstrijden. Als de Poolse spits van de landskampioen het gemiddelde van zijn seizoenstart kan vasthouden, komt hij aan het einde van het voetbaljaar in Duitsland uit op 51 doelpunten. Teamgenoot Alaba heeft dan ook geloof in een prestatie van de goaltjesdief.

"Ik kan me best voorstellen dat Robert dat aantal ook gaat halen of er zelfs overheen gaat. Met hem is alles mogelijk", vertelde de Oostenrijker met een glimlach op een persconferentie. Lewandowski staat momenteel op 103 doelpunten in de Bundesliga, die hij maakte in dienst van Borussia Dortmund en Bayern München.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner