16.10.2015 12:12

Sherwood neemt een voorbeeld aan Pardew

Aston Villa is net als vorig seizoen één van de degradatiekandidaten in de Premier League, maar trainer Tim Sherwood heeft er vertrouwen in dat het goedkomt met The Villans.

"Als deze periode eenmaal voorbij is, zal iedereen ervan profiteren. Dat geldt zowel voor Aston Villa als mijzelf. Ik ben een voetbaltrainer en verantwoordelijk voor de resultaten. Daarvoor word ik betaald. Ik ben hier tegen bestand", zegt Sherwood aan Sky Sports. "Het is de natuur van het spelletje dat we spelen."

Sherwood neemt een voorbeeld aan Alan Pardew, die na een mindere periode bij Newcastle United het uitstekend doet met Crystal Palace. "Hij is nu de favoriet om de bondscoach van Engeland te worden als Roy (Hodgson, red.) vertrekt; een echte ommezwaai."

"Ik leer veel van trainers die een lastige periode hebben doorgemaakt", vervolgt Sherwood. "Dit is mijn eerste slechte periode. We zullen doorgaan en er doorheen komen. Ik heb er honderd procent vertrouwen in dat we in de Premier League blijven."

The Villans staan na acht speelrondes in de Premier League op de achttiende plaats. In acht wedstrijden veroverde Aston Villa slechts vier punten. Zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Chelsea op het papier.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner