16.10.2015 22:26

Reus belangrijk ondanks misser van elf meter

Marco Reus vertolkte vrijdagavond een opvallende rol bij de wedstrijd 1. FSV Mainz 05 - Borussia Dortmund. De sterspeler van de Borussen opende in de eerste helft de score, maar verzuimde na rust vanaf elf meter te scoren. De misser werd Reus niet fataal, want Borussia Dortmund won met 0-2.

De 26-jarige Duitser maakte na iets meer dan een kwartier spelen de 0-1 in de Coface Arena. Op aangeven van Pierre-Emerick Aubameyang zorgde Reus voor het openingsdoelpunt. Vlak na rust gaf scheidsrechter Tobias Stieler een onterechte strafschop aan Borussia Dortmund, die niet werd benut door Reus. Henrikh Mkhitaryan besliste tien minuten voor tijd de wedstrijd na opnieuw een assist van Aubameyang.

Door de overwinning nadert Borussia Dortmund koploper Bayern München tot vier punten. Het team van Pep Guardialo heeft echter nog wel een wedstrijd te goed en morste dit seizoen nog geen punt. Bayern München gaat zaterdag tegen Werder Bremen op zoek naar overwinning nummer negen.