17.10.2015 18:06

United wint zonder Hollanders van Everton

Manchester United heeft zaterdag Everton met forse cijfers verslagen. Waar de club van Louis van Gaal het doorgaans lastig heeft op het veld in Liverpool, waren er dit keer weinig problemen. Het werd 0-3.

Dat is goed en slecht nieuws voor Memphis Depay en Daley Blind. Weliswaar won hun team, maar de Nederlanders zagen het allemaal gebeuren vanaf de bank. Gemist werden ze allerminst in het elftal van Van Gaal. Verdedigend gaf de ploeg weinig weg, Bastian Schweinsteiger speelde een prima wedstrijd op het middenveld en ook aanvallend liep het lekker bij United. Na achttien minuten spelen profiteerde Morgan Schneiderlin van verdedigend gepruts na een corner. Vijf minuten later kopte Ander Herrera raak uit een perfecte lange pass van Marcos Rojo.

Na rust maakte Wayne Rooney er 0-3 van, waardoor United in de Premier League in het spoor blijft van stadsgenoot Manchester City.