18.10.2015 11:06

Langerak kent geheim achter succes van Klopp

Jürgen Klopp debuteerde dit weekend als trainer van een Premier League-club. Tegen Tottenham Hotspur speelde de Duitse trainer gelijk met Liverpool. Mitchell Langerak kent de coach van zijn tijd bij Borussia Dortmund en weet wat Klopp zo bijzonder maakt als trainer.

"Als hij een kamer binnenkomt, maakt hij je al een betere speler. Hij hoeft slechts twee minuten te praten om het overduidelijk te maken dat elke speler alles moet geven in de wedstrijd", vertelt hij aan het Australische Foxsports. Langerak verbleef vijf jaar bij Borussia Dortmund, voornamelijk als reservekeeper, en in die periode maakte Klopp indruk op de Australiër.

"Hij vertelde mij eens: 'Het maakt me niet uit als mijn spelers slecht spelen of fouten maken, maar ze moeten er altijd voor de volle honderd procent voor gaan.' Dat maakte echt indruk op me. Soms praat je zo vrijuit met hem, dat je weleens vergeet dat hij je baas is."

Klopp moet in Engeland Liverpool uit een zeer slechte reeks halen. De ploeg is middenmotor en presteert ook in de Europa League niet naar behoren.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner