18.10.2015 20:03

City houdt Arsenal en United op afstand

Manchester City blijft de Premier League nog minimaal een week aanvoeren. De club handhaafde de koppositie met een ruime zege op het gepromoveerde AFC Bournemouth (5-1). Raheem Sterling trof maar liefst driemaal doel. Wilfried Bony tekende voor de overige twee treffers. De oud-speler van Vitesse was een waardige vervanger van de geblesseerde Sergio Agüero.

Manchester United won eveneens. Het elftal van trainer Louis van Gaal had zonder de gepasseerde Memphis Depay en Daley Blind verrassend weinig problemen met Everton (0-3). Morgan Schneiderlin en Ander Herrera bekroonden hun basisplaatsen met een doelpunt. Wayne Rooney tekende voor de eindstand. Zo begint United volgende week met een achterstand van slechts twee punten aan de beladen stadsderby met City.

Arsenal blijft eveneens in het spoor van de lijstaanvoerder. De ploeg van trainer Arsène Wenger versloeg Watford overtuigend (0-3) en staat zo in punten gelijk met United. Ruim een uur lang bleef de defensie van Watford, met daarin Nathan Aké, overeind. Daarna stelden Alexis Sánchez, Olivier Giroud en Aaron Ramsey de zege veilig voor Arsenal.

Wijnaldum

Georgino Wijnaldum leverde de meest opvallende prestatie in de negende speelronde door maar liefst vier keer te scoren voor Newcastle United in het thuisduel met Norwich City (6-2). De middenvelder trad in de voetsporen van Jimmy Floyd Hasselbaink, die alweer vijftien jaar geleden vier keer doel trof voor Chelsea tegen Coventry City (6-1). Sunderland, waar trainer Dick Advocaat is vertrokken, verloor van West Bromwich Albion (0-1) en is de nieuwe hekkensluiter van de Premier League.

Chelsea weet ook weer wat winnen is. De regerend kampioen won na een desastreuze competitiestart wel van Aston Villa (2-0). Diego Costa en Alan Hutton (eigen doelpunt) troffen doel op Stamford Bridge. Chelsea heeft nog altijd tien punten minder dan koploper City. Trainer Ronald Koeman zag tot zijn afgrijzen Southampton een voorsprong van twee doelpunten op Leicester City (2-2) verspelen. Virgil van Dijk maakte de tweede treffer van de 'Saints'. Jamie Vardy ontpopte zich tot de plaaggeest van Southampton door eerst de 2-1 binnen te werken en in blessuretijd ook nog gelijk te maken.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner