19.10.2015 10:46

Wijnaldum viert historische prestatie thuis

Georginio Wijnaldum (l.) viert het scoren van de 2-1 tijdens Newcastle United - Southampton met Papiss Demba Cissé (r.). (09-08-2015)
Georginio Wijnaldum (l.) viert het scoren van de 2-1 tijdens Newcastle United - Southampton met Papiss Demba Cissé (r.). (09-08-2015)

Georginio Wijnaldum was zondagmiddag de gevierde man bij Newcastle United. De aanvaller scoorde vier keer voor zijn ploeg tegen Norwich City. Hij genoot samen met zijn familie van zijn heldenrol.

Na het duel belt De Telegraaf met Wijnaldum. De speler zit gewoon thuis na zijn historische prestatie. "Ik zit nu lekker met mijn kinderen thuis. Mijn telefoon is geëxplodeerd, want ik zag net dat ik meer dan 90 app’jes heb. Die ga ik maandag eens rustig lezen", aldus de middenvelder tegen het dagblad. 

Hij is nog maar de zevende Nederlander die een hattrick weet te maken in de Premier League. Robin van Persie, Ruud van Nistelrooy, Dirk Kuyt, Dennis Bergkamp, Jimmy Floyd Hasselbaink en Marc Overmars gingen hem voor. "Dat ik nummer zeven ben, vind ik echt heel gaaf. En dat ik de enige middenvelder ben, maakt het helemaal mooi. Het is een statistiek voor de eeuwigheid. Maar ik besef dat ik moet blijven presteren. Ik mag hier een week van genieten en dat ga ik zeker doen. Dit is goed voor mijn vertrouwen en staat mooi op mijn cv. Maar vanaf komend weekeinde moet ik gewoon weer presteren."

Komend weekend zal Georginio Wijnaldum weer aan de bak moeten. Newcastle United speelt dan één van de belangrijkste duels van het jaar: de derby van Newcastle tegen Sunderland AFC.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner