19.10.2015 11:06

Angst bij Wolfsburg na Volkswagen-schandaal

Er hangen donkere wolken boven VfL Wolfsburg doordat hoofdsponsor Volkswagen in de problemen zit. Het automerk is voor honderd procent eigenaar van Wolfsburg, maar is onlangs betrokken bij een groot schandaal.

Het Amerikaanse Environmental Protection Agency (EPA) en de California Air Resources Board (CARB) beschuldigen Volkswagen ervan de strenge milieueisen die zijn opgenomen in de Clean Air Act met zijn dieselmotoren te ontlopen. De software zou ervoor zorgen dat de stoffen minder schadelijk lijken dan dat het daadwerkelijk is.

Als sponsor van Wolfsburg heeft dat ook gevolgen voor de voetbalclub. Ton Lokhoff, assistent-trainer bij de Duitsers, vertelt tegen het Algemeen Dagblad dat het op korte termijn geen grote problemen verwacht. "Er is ons verteld dat we er weinig van zullen merken", aldus Lokhoff. "Maar er is best wel wat gebeurd natuurlijk. Ik hoor van supporters dat ze zich zorgen maken. De mensen hier zijn trots op Volkswagen en trots op de club."

Eén van de punten waar de fans zich zorgen over maken is het vertrek van topman Martin Winterkorn. Hij zorgde ervoor dat Volkswagen Wolfsburg overnam. Winterkorn is een groot voetballiefhebber. Zijn opvolger Matthias Müller niet. Hij is de nieuwe CEO van Volkswagen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner