19.10.2015 14:17

Touré gefrustreerd: "Dat vind ik walgelijk"

Yaya Touré baalt tijdens het competitieduel Manchester City - West Ham United. (19-09-2015)
Yaya Touré baalt tijdens het competitieduel Manchester City - West Ham United. (19-09-2015)

Yaya Touré is de afgelopen jaren vaak het mikpunt van kritiek geweest. De Ivoriaan is het helemaal zat, waardoor hij zich genoodzaakt voelde om zijn hart te luchten.

"Toen ik naar Engeland kwam, was ik meteen het mikpunt van kritiek", citeert Voetbal International de Ivoriaan van Manchester City. "Er werd gezegd dat ik niet genoeg voetballende kwaliteiten zou hebben, dat ik het spel van City zou verstoren. En ook kreeg ik het verwijt dat ik alleen voor het geld naar Manchester zou zijn gekomen."

"Maar ik kwam juist naar de club, omdat ik prijzen wilde winnen", vervolgt Touré zijn betoog. "Ik wilde de club helpen groeien en succesvol zijn met het team. Dat is gelukt. Ik ben in 2010 gekomen en sindsdien hebben we meerdere prijzen gewonnen. Toch bleef de kritiek aanhouden. Je wilt graag gewaardeerd worden. Maar die erkenning blijft uit en dat vind ik walgelijk."

Ook bij de nationale ploeg van Ivoorkust krijgt hij veel kritiek, vooral van de supporters. "Ze zingen zelfs kwetsende liedjes", aldus de middenvelder. Het gerucht ging bovendien dat Touré wilde stoppen als international. "Niks van waar, mensen praten onzin. Ik voel het als een grote eer om voor mijn land te spelen en als ik zou willen stoppen, meld ik dat zelf wel."

"Normaal gesproken geef ik niet van dit soort interviews. Maar ik loop al meerdere jaren met een rotgevoel rond. Ik moest alles gewoon kwijt", besluit Touré.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner