22.10.2015 11:51

'Klopp wil ex-Feyenooder naar Liverpool halen'

Nuri Şahin loopt zich warm tijdens een training van Borussia Dortmund. (03-08-2015)
Nuri Şahin loopt zich warm tijdens een training van Borussia Dortmund. (03-08-2015)

Nuri Şahin staat in de belangstelling van Liverpool. De huidige trainer van Liverpool, Jürgen Klopp, kent Şahin van periode bij Borussia Dortmund.

Volgens Liverpool Echo wil Klopp zich versterken met Şahin. Mocht de middenvelder daadwerkelijk naar Liverpool verkassen, dan zou dat een terugkeer betekenen voor de 27-jarige Turk. Şahin werd in het verleden al eens voor een half seizoen gehuurd door 'The Reds', maar zijn periode in Liverpool was geen succes. Şahin vertrok daarom na een half jaar naar Borussia Dortmund.

De Turkse Duitser doorliep de jeugdopleiding van Borussia Dortmund en debuteerde onder Bert van Marwijk op zestienjarige leeftijd namens de topploeg. Van Marwijk wist Şahin in een later stadium te strikken voor Feyenoord. De middenvelder werd voor een jaar gehuurd en kwam tot zes goals in 29 competitiewedstrijden namens de Rotterdammers. Na zijn verhuurperiode in Rotterdam brak hij definitief door in Dortmund en verdiende hij in de zomer van 2011 een transfer naar Real Madrid. Via Liverpool kwam Şahin daarna weer terug bij Borussia Dortmund.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner