23.10.2015 14:31

Bayern München staat voor unieke mijlpaal

Bayern München kan zaterdag geschiedenis schrijven in de Bundesliga. De club speelt dit weekend tegen 1. FC Köln in de Duitse competitie en kan de duizendste overwinning in de historie van de club boeken. Het lukt een Duitse club nog nooit om deze mijlpaal in de vaderlandse competitie te bereiken.

"Met negen competitiezeges op rij vanaf de seizoensstart hebben we al iets groots gepresteerd, maar duizend Bundesliga-overwinningen is een record voor de eeuwigheid", blikt clubman Karl-Heinz Rummenigge alvast vooruit naar de komende speelronde in Duitsland.

Voor Der Rekordmeister is het echter niet alleen om het record te doen. In alle competities boekte Bayern München twaalf zeges achter elkaar, maar deze week ging de ploeg tegen Arsenal onderuit in de Champions League. "Het is vooral belangrijk dat we na de nederlaag bij Arsenal zo snel mogelijk weer een reactie laten zien", stelt Rummenigge dan ook.

Voetbal International dook wat statistieken rondom de mijlpaal van Bayern München op. Zo liep oud-doelman Oliver Kahn in het shirt van de Beierse formatie het vaakst van het veld af met een overwinning op zak. Kahn sloot 260 wedstrijden winnend af. In de huidige selectie is Philipp Lahm de recordhouder, hij staat op dit moment op 178 overwinningen. In totaal speelde Bayern München 1713 wedstrijden, waarvan er op dit moment dus 999 gewonnen werden.

Bekijk op deze pagina de ranglijst aller tijden van de Bundesliga.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner