24.10.2015 17:33

Robben viert zijn rentree met doelpunt

Arjen Robben heeft zaterdag met een doelpunt bijgedragen aan de duizendste zege van Bayern München in de Bundesliga. De aanvaller vierde zijn rentree met de openingstreffer van de koploper tegen 1. FC Köln (4-0).

De vleugelspits is hersteld van een liesblessure, die hij op 3 september opliep in de verloren EK-kwalificatiewedstrijd van Oranje tegen IJsland. Een fitte Robben staat ook bij trainer Pep Guardiola meteen in de basis. Al in de zevende minuut was hij dicht bij de openingstreffer. Robben trof in de 35e minuut wel doel. Vier minuten later haalde Arturo Vidal veel spanning uit de tweede helft (2-0). Na rust stelden Robert Lewandowski en Thomas Müller (strafschop) de tiende zege in tien competitieduels helemaal veilig.

Robben ging na 65 minuten met een brede glimlach van het veld. De aanhang van de grote favoriet voor de titel waardeerde zijn inspanningen met een ovationeel applaus. Bayern München vergrootte de voorsprong op naaste belager Borussia Dortmund tot tien punten. De nummer twee van de Bundesliga speelt zondag tegen FC Augsburg, dat donderdag nog te sterk was voor AZ (1-0). Schalke 04, de nummer drie van Duitsland, gaat dan op bezoek bij Borussia Mönchengladbach.

VfL Wolfsburg verstevigde de vierde positie met een uitzege op Darmstadt 98 (0-1). Bas Dost speelde de hele wedstrijd en zag zijn ploeggenoot Daniel Caligiuri scoren. Bayer Leverkusen bekroonde een spectaculaire inhaalrace met een zege op VfB Stuttgart (4-3). Admir Mehmedi tekende in de voorlaatste minuut voor de winnende treffer. VfB Stuttgart leidde na een uur nog met 1-3.

Eintracht Frankfurt won de uitwedstrijd bij Hannover 96 met 2-1. Luc Castaignos zat de hele wedstrijd op de bank bij de winnende ploeg. Anthony Ujah had met twee treffers een groot aandeel in de uitzege van Werder Bremen op Mainz 05 (3-1).