25.10.2015 15:01

Sunderland pakt met Lens eerste overwinning

Jeremain Lens baalt nadat hij zijn actie net niet ziet lukken. Er kan nog wel een klein lachje vanaf. Lens heeft namelijk eerder de assist op de 1-1 gegeven. (23-08-2015)

In de Engelse Premier League heeft Sunderland eindelijk de eerste overwinning binnen. De ploeg van de nieuwe trainer Sam Allardyce, de opvolger van de eerder opgestapte Dick Advocaat, versloeg zondag op eigen veld rivaal Newcastle United met 3-0. De treffers kwamen op naam van Adam Johnson (strafschop), Billy Jones en Steven Fletcher. De Argentijn Fabricio Coloccini kreeg vlak voor de rust de rode kaart bij Newcastle, dat na de rust (1-0) met tien man niet meer kon terugkomen in de wedstrijd.

Bij Sunderland werd basisspeler Jeremain Lens in de 82e minuut gewisseld. Patrick van Aanholt bleef reserve. Bij Newcastle, dat vorig weekeinde tegen Norwich City de eerste zege boekte (6-2), hadden Daryl Janmaat en Georginio Wijnaldum een basisplaats. Vurnon Anita viel na de rust in, Siem de Jong bleef op de bank.

Door de eerste competitiezege deed Sunderland de laatste plaats over aan Aston Villa, dat zaterdag thuis met 1-2 verloor van Swansea City. Coach Tim Sherwood werd zondag bij Villa ontslagen.