25.10.2015 17:30

Aubameyang blijft indruk maken bij Dortmund

Pierre-Emerick Aubameyang kijkt even rustig toe hij zijn teamgenoten van Borussia Dortmund het doen tegen 1. FSV Mainz 05. (16-10-2015)

Pierre-Emerick Aubameyang verkeert in bloedvorm. De spits van Borussia Dortmund maakte zondagmiddag alweer zijn dertiende competitiedoelpunt in tien wedstrijden tijd. Met zijn hattrick had de spits een grote bijdrage aan de 5-1 overwinning op FC Augsburg.

Aubameyang had tegen de ploeg die midweeks AZ met 0-1 versloeg slechts achttien minuten nodig om zijn eerste goal te maken. Via twee goals van Marco Reus liepen de Schwarzgelbden nog voor rust uit naar 0-3.

Raúl Bobadilla deed in de tweede helft nog wat terug namens FC Augsburg, maar het slotakkoord was voor Borussia Dortmund. In de slotfase maakte Aubameyang zijn twaalfde en dertiende doelpunt in het Bundesliga-seizoen. De spits maakte dit seizoen in zeventien officiële wedstrijden twintig goals.