25.10.2015 18:19

Van Gaal vindt dat het United ongelukkig was

Coach Louis van Gaal van Manchester United wilde naar eigen zeggen zondag na de teleurstellende 0-0 in de derby tegen koploper Manchester City niet klagen. Maar de oud-bondscoach van Oranje deed dat natuurlijk wel een beetje. Hij vond dat zijn ploeg net dat beetje geluk ontbeerde om het duel op Old Trafford winnend af te sluiten.

"Ik vond bijvoorbeeld dat Ander Herrera bij ons een strafschop verdiende", liet hij bij FOX Sports weten. "En Jesse Lingard deed het in de slotfase met zijn inzet op de lat ook fantastisch. Helaas, het zat niet mee."

Van Gaal had niet bepaald genoten van de topper. "Het was een moeizame, tactische wedstrijd, met heel weinig ruimte. City speelde heel verdedigend, met maar één spits. Ze hadden zich volledig aangepast aan ons. City heeft niet één kans gehad. Wij hebben er drie gehad en dan moet je het natuurlijk wel afmaken. Maar ik kan mijn ploeg verder niets verwijten. Ze hebben ondanks de midweekse reis naar Rusland voor de Champions League negentig minuten lang geconcentreerd gespeeld."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner