25.10.2015 19:08

Klopp weet weer niet te winnen met Liverpool

Ook na drie duels moet trainer Jürgen Klopp wachten op zijn eerste overwinning met Liverpool. Op Anfield speelde de club zaterdag in een saaie pot met 1-1 gelijk tegen het Southampton van Ronald Koeman.

Eén echte kans, de totaalsom van 45 minuten voetbal op Anfield. Liverpool en Southampton maakten er geen spannende wedstrijd van, door verdedigend te blijven staan en aanvallend weinig risico’s te nemen. Na veertig minuten spelen kreeg Virgil van Dijk nog de beste kans, maar na een vrije trap lukte het de vrijstaande mandekker niet om Simon Mignolet te verschalken. Een minuutje later liet ook Liverpool zich zien in de vorm van Alberto Moreno, maar de Spaanse linksback schoot van dichtbij lomp en hard over.

Liverpool bracht na rust Christian Benteke in. De duurste Belg in de geschiedenis van het voetbal moest voor de doelpunten zorgen, maar had het erg moeilijk in de eerste twintig minuten. Ruim tien minuten voor tijd wist de spits zich dan toch te onderscheiden. De timing van Benteke was perfect na een voorzet van James Milner, de kopbal was zowaar nog beter. Met een harde knik verschalkte hij Maarten Stekelenburg in de lange hoek.

Na de openingstreffer moest Southampton komen, maar de ploeg had zichzelf in slaap gesust met tachtig minuten saai voetbal. Toch kwam de formatie van Ronald Koeman nog langszij. Liverpool kreeg een vrije trap niet lekker weg, waarna Sadio Mané vier minuten voor tijd een niet te missen kans werd geboden door Gastón Ramírez. De Senegalees hoefde de bal alleen maar over de doellijn te lopen om de eindstand op het scorebord te zetten: 1-1. Vlak voor tijd kreeg Mané nog twee gele kaarten kort achter elkaar, waardoor de aanvaller van Southampton de komende wedstrijd van zijn ploeg moet missen door een schorsing.

Met het gelijkspel schieten beide ploegen weinig op. Zowel Liverpool als Southampton blijft net onder de subtop staan in de Premier League. Na het weekend wacht voor beide ploegen een wedstrijd in de achtste finales van de League Cup. Liverpool speelt tegen AFC Bournemouth, Southampton neemt het op tegen Aston Villa.

Door: Jos Boesveld