31.10.2015 11:58

Van Gaal snapt niets van doelpuntendroogte

Tegen Manchester City in de Premier League en Middlesbrough FC in de League Cup kwam Manchester United niet tot scoren. Trainer Louis van Gaal begrijpt niet waarom zijn ploeg zo moeizaam tot scoren komt in het huidige voetbalseizoen.

Manchester United staat dit seizoen op vijftien doelpunten in de Premier League, waarmee de club het slechter doet dan elke andere ploeg uit de top zes in Engeland. "Spelers zijn ook maar mensen. Ze willen doelpunten maken, maar willen het misschien te graag en maken dan misschien niet altijd de juiste keuzes", citeert Voetbal International Van Gaal op de persconferentie voor de volgende competitiewedstrijd van Manchester United, uit tegen Crystal Palace.

"Dat kan lastig zijn", gaat Van Gaal verder over de keuzes die je moet maken als voetballer. "Je mentale conditie zal dan iets minder zijn. Dat heeft invloed op alles en dat is voor managers en spelers het moeilijkste om mee om te gaan. Als speler weet je nooit hoe je je vorm of je afwerking kan verbeteren. Het kan voor twijfel zorgen. Ik probeer dat te veranderen." Manchester United draait verder een aardig seizoen, maar liet een kans op de koppositie in de Premier League liggen door het 0-0 gelijkspel tegen stadsgenoot Manchester City.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner