31.10.2015 15:39

Liverpool doet Chelsea erg veel pijn: 1-3

Het leed van Chelsea dit seizoen wordt erger en erger. De huidige landskampioen verloor zaterdagmiddag in eigen huis met 1-3 van Liverpool, wat alweer de negende nederlaag in het huidige seizoen betekende.

Chelsea kent een dramatische seizoenstart, maar het begin van de wedstrijd tegen Liverpool mocht er wezen. Ramires stond volledig vrij in de zestien en werd door Azpilicueta gevonden met een perfecte voorzet. De Braziliaan, die onlangs zijn contract tot medio 2019 verlengde, kopte al na vier minuten koelbloedig raak: 1-0. In plaats van door te drukken, besloot Chelsea om achterin de bus te parkeren. Hierdoor kon Liverpool, dat niet lekker begon, zichzelf in de wedstrijd voetballen. Na wat kleine speldenprikjes was het vlak voor rust dan toch raak. Coutinho werd vrijgespeeld op de rand van de zestien en met een heerlijke trap met links vond hij de lange hoek: 1-1.

In de tweede helft was er veel meer strijd zichtbaar op Stamford Bridge. Chelsea moest weer uit de schulp kruipen, terwijl Liverpool het positieve gevoel van vlak voor rust nog in gedachten had. Echt grote kansen ontstonden er niet, maar een kwartier voor tijd brak Coutinho de wedstrijd opnieuw open. De Braziliaan kreeg weer veel ruimte op de zestien en vond ditmaal de rechterhoek: 1-2. José Mourinho keek opnieuw tegen een achterstand aan en in de Engelse media werden de messen al geslepen. De Portugees bracht direct Radamel Falcao in voor Azpilicueta, maar bereikte het tegenovergestelde. Christian Benteke profiteerde optimaal van de ruimte achterin, bleef kalm in de zestien en haalde vijf minuten voor tijd vernietigend uit: 1-3.

De laatste minuten bestonden uit tegenhouden en wonden likken. Chelsea beschikte niet meer over het zelfvertrouwen om zichzelf terug te knokken in de laatste minuten. Door de nederlaag heeft Chelsea van de zeventien officiële wedstrijden dit seizoen negen keer verloren. Het is heel goed mogelijk dat dit de laatste wedstrijd van José Mourinho als trainer van de huidige landskampioen is. Het lukt de Portugees maar niet om zijn ploeg draaiende te krijgen. Liverpool kan door de driepunter weer stiekem naar de subtop van de Premier League kijken. Voor trainer Jürgen Klopp was het zijn eerste overwinning als trainer in de Premier League.

Door: Jos Boesveld