02.11.2015 11:10

Automatische contractverlenging voor Koné

Arouna Koné beschikt sinds zondagmiddag over een contract dat doorloopt tot medio 2017. De oud-speler van PSV speelde tegen Sunderland zijn 35ste, officiële wedstrijd in het shirt van Everton, waardoor een clausule in zijn contract werd geactiveerd.

Voetbal International weet dat Koné, die in 2013 neerstreek bij Everton, de clausule in zijn contract liet opnemen. Lang leek het niet eens van een 35ste wedstrijd te komen, omdat de spits lang geblesseerd was aan de knie. Afgelopen zondag was het echter zo ver, Koné vierde zijn mijlpaal op bijzondere wijze.

De spits maakte een hattrick in de Premier League-wedstrijd tegen Sunderland. Het waren zijn vijftiende, zestiende en zeventiende goal op het hoogste niveau in Engeland, waarop hij ook speelde voor Wigan Athletic. Koné speelde van 2003 tot en met 2007 in Nederland voor Roda JC en PSV. Hij kwam tot 116 duels in de Eredivisie, waarin hij 49 keer wist te scoren.

Bij Everton verdeelde Koné zijn wedstrijden over de League Cup (3), de Europa League (4) en natuurlijk de Premier League (28). 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner