03.11.2015 12:56

Succescoach Mönchengladbach geen Harry Potter

Onder Lucien Favre verloor Borussia Mönchengladbach de eerste vijf competitiewedstrijden, maar met diens opvolger André Schubert werd ineens zes keer op rij gewonnen. Harry Potter, zo noemen Duitse media de interim-trainer al.

Schubert zelf wuift de suggestie weg dat hij kan toveren. "Ik heb geen groot litteken op mijn voorhoofd. We hebben ook geen magische staf of toverspreuken. We werken gewoon iedere dag keihard. En gelukkig heb ik wat magiërs in de ploeg, zoals Ibrahima Traoré."

Dankzij de indrukwekkende serie onder Schubert is 'BMG' van de onderste plek opgeklommen naar de vijfde positie in de Bundesliga. Het is nu afwachten of de interim-trainer zijn ploeg ook kan betoveren in de Champions League. Met slechts één punt uit drie wedstrijden staan de Duitsers laatste in de poule. Dinsdag komt met Juventus de koploper en verliezend finalist van afgelopen seizoen op bezoek. "Resultaten uit het verleden zeggen niets over het heden", zo weet de 44-jarige trainer maar al te goed. "We hebben een plan om Juventus aan te pakken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner