04.11.2015 16:33

Schreuder: "Ik kan veel leren van Stevens"

Alfred Schreuder besloot om twee maanden na zijn ontslag bij FC Twente voor zijn eerste buitenlandse avontuur te gaan. In oktober werd bekend dat hij aan de slag gaat als assistent-trainer van Huub Stevens bij 1899 Hoffenheim. Schreuder verwacht veel op te steken in de Bundesliga.

"Huub is een grote trainer waar ik veel van kan leren en ik kan hier de komende maanden ervaring opdoen in de Bundesliga. Zaterdag speelden we in Keulen voor vijftigduizend toeschouwers, komend weekeinde komt Eintracht Frankfurt met Luc Castaignos naar Hoffenheim en een week later gaan we weer naar het Olympisch Stadion in Berlijn. Prachtig, toch?", schetst Schreuder de situatie in Duitsland.

Schreuder geeft tegenover Voetbal International toe dat hij geniet bij zijn nieuwe werkgever. "Alleen al dat trainingscomplex is indrukwekkend. Alles is nieuw en alles is perfect geregeld. Of het nu gaat om medische zaken of wetenschappelijke ondersteuning. De spelersgroep heeft een goed niveau, alles wordt op een hoger tempo uitgevoerd dan wij in Nederland gewend zijn."

In de zomer van 2015 werd Schreuder ontslagen bij FC Twente, nadat hij slecht startte met de Tukkers in de Eredivisie. Daarmee kwam een einde aan een lange periode in Enschede. "Ik had me voorgenomen om tot de kerst niets aan te pakken. Ik had zeven jaar bij FC Twente gewerkt en dan stap je niet van de ene op de andere dag zomaar weer ergens binnen. Toen Huub vorige week zondag belde met de vraag of ik zijn assistent wilde worden, veranderde de situatie."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner