08.11.2015 17:32

Goals Huntelaar helpen Schalke niet in derby

Klaas-Jan Huntelaar heeft ondanks twee doelpunten in de 'Revierderby' bij Borussia Dortmund zondag niet kunnen voorkomen dat Schalke 04 in het Westfalenstadion met 3-2 verloor. De Nederlander maakte na een half uur spelen 1-1 op aangeven van Leroy Sané nadat Shinji Kagawa de thuisploeg een paar minuten eerder op voorsprong had gezet. Twintig minuten voor tijd zorgde de international namens de blauwwitten voor de aansluitingstreffer (3-2).

In de tussentijd had Matthias Ginter kort voor rust 2-1 gemaakt, waarna Pierre-Emerick Aubameyang kort na de hervatting voor 3-1 zorgde.Dortmund blijft tweede in de Duitse Bundesliga met vijf punten achterstand op koploper Bayern München. Schalke is gedeeld vierde met na twaalf duels twintig punten, negen minder dan Dortmund.