08.11.2015 17:48

Dortmund houdt ongenaakbaar Bayern in vizier

In de Duitse competitie is er geen twijfel mogelijk over wie de dienst uitmaken. Bayern München blijft ongenaakbaar, Borussia Dortmund is de enige ploeg die nog enigszins in het spoor kan blijven van het team van trainer Pep Guardiola. Beide teams wonnen dit weekend opnieuw en vergrootten de voorsprong op Vfl Wolfsburg.

Die voorsprong mag een gat genoemd worden. Wolfsburg, dat zaterdag na een vroege rode kaart voor Julian Draxler met 2-0 verloor bij FSV Mainz door goals van Pablo de Blasis en Yunus Malli, heeft na twaalf speelronden 21 punten. Dat zijn er acht minder dan Dortmund, en dertien minder dan Bayern.

De ploeg uit München werkte zaterdag nog maar eens aan het toch al indrukwekkende doelsaldo van 37 voor en vier tegen. Stuttgart werd voor rust met 4-0 opgedoekt door goals van Arjen Robben, Douglas Costa, Robert Lewandowski en Thomas Müller. Robben baalde achteraf zelfs dat hij in zijn eerste hele wedstrijd na een periode met blessureleed niet meer scoorde. ,,Ik heb niet al mijn kansen benut. Maar wellicht bewaar ik die doelpunten voor de wedstrijden die belangrijker zijn'', zei hij.

Huntelaar

Dortmund hield de achterstand op vijf punten door een krappe zege op Schalke 04. Zondag werd het 3-2 in de derby tussen de twee clubs uit het Ruhrgebied. Klaas-Jan Huntelaar maakte beide goals voor Schalke, maar was daarmee niet opgewassen tegen de drie treffers van Shinji Kagawa, Matthias Ginter en Pierre-Emerick Aubameyang.

Schalke wordt daardoor op doelsaldo voorbijgestreefd door Hertha BSC, dat vrijdag al won bij Hannover 96 (1-3). Bayer Leverkusen verloor zaterdag na een rode kaart voor Kyriakos Papadopoulos met 1-2 van 1. FC Köln. Borussia Mönchengladbach en FC Ingolstadt 04 scoorden niet en ook bij Hoffenheim tegen Eintracht Frankfurt was de eindstand 0-0. SV Darmstadt en Hamburger SV speelden ook gelijk, maar daar werd wel gescoord: 1-1.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner