09.11.2015 16:02

De Jong: "Ik wil hier helemaal niet weg"

Siem de Jong komt momenteel weinig aan spelen toe bij Newcastle United, maar de middenvelder van 'The Magpies' is - mits de trainer zijn aanwezigheid op prijs stelt - niet van plan om te vertrekken.

"Het is mijn doel om hier in het eerste te spelen", aldus De Jong in gesprek met de NOS. "Ik wil hier helemaal niet weg. En de club heeft ook aangegeven dat ik op dit moment niet weg mag. Maar als de trainer zegt dat ik hier niet veel aan spelen toe ga komen, zal ik mijn wedstrijden ergens anders moeten spelen. Ik heb lang niet gespeeld, dus heb de clubs niet voor het uitzoeken. Het zal dus een aardige zoektocht worden en Nederland is zeker een optie. Daar heb ik het altijd naar mijn zin gehad."

De Jong vertrok anderhalf jaar geleden naar Newcastle United, maar kwam wegens blessureleed nog weinig aan spelen toe. "Dit is gewoon pech, het had ook bij Ajax kunnen gebeuren. Maar het is natuurlijk wel vervelend wanneer je bij een nieuwe club komt en er bijna meteen een jaar uitligt vanwege blessures." De Jong is inmiddels weer fit, maar Newcastle United haalde afgelopen zomer een lading aan nieuwe spelers binnen. "De nieuwe trainer besloot nieuwe spelers aan te trekken. En je weet dat nieuwe spelers, zeker in het begin, vaak aan spelen toekomen. Dat maakt het voor mij erg lastig."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner