11.11.2015 10:45

Schneiderlin blij met plek buiten spotlights

Morgen Schneiderlin was bij Southampton FC één van de grote sterren, maar sinds zijn komst bij Manchester United staat de Fransman wat minder in de spotlights. Dat vindt hij niet erg, zegt hij in het clubblad Inside United.

"Ik ben een teamspeler; ik speel niet om geloofd te worden. Je moet natuurlijk altijd je best doen en zo goed spelen als je kunt, maar het gaat mij niet om de hoge beoordelingen in de krant. Ik speel om te winnen en om mijn team zo goed mogelijk te bedienen", aldus de 26-jarige middenvelder.

Louis van Gaal maakt dit seizoen geregeld gebruik van de Fransman. Toch krijgt Schneiderlin niet altijd een basisplaats van de Nederlandse trainer. Van Gaal houdt ervan om op het middenveld te rouleren en heeft voor twee posities drie opties: Schneiderlin, Bastian Schweinsteiger en Michael Carrick.

"Ik denk dat veel spelers hard werken en waardering krijgen doordat ze goals maken of assists geven. Maar er zijn ook veel spelers die cruciale duels winnen en goede dingen doen, maar buiten de spotlights staan. Maar dat maakt mij niet uit, ik hou er gewoon van om te winnen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner