12.11.2015 09:15

Clasie: "Het gaat nu hartstikke goed"

Jordy Clasie had even nodig om te wennen aan het leven in Engeland, maar inmiddels is de middenvelder van Southampton gewend geraakt aan Engeland.

Clasie verruilde afgelopen zomer Feyenoord voor Southampton. "Je bouwt een heel nieuw leven op. Met best moeilijke momenten, durf ik te zeggen", aldus Clasie in gesprek met De Telegraaf. "In de eerste weken kregen we ook nog een baby. Voor mijn vriendin was het de eerste keer dat ze in het buitenland kwam te wonen, voor mij ook. We waren volledig op elkaar aangewezen. Maar het gaat nu hartstikke goed."

De middenvelder heeft bij Southampton ook te maken met assistent-trainer Sammy Lee. Een onverstaanbare 'Scouser'. "Inmiddels weet ik de woorden er wel uit te vissen", lacht Clasie. "Ik kan goed met hem overweg. Sammy is heel belangrijk. Hij geeft je vertrouwen, pept alle spelers op voordat ze het veld op gaan. Hij bekijkt samen met mij de beelden en praat veel na traininingen. Heel inspirererend, hij geeft je in Engeland net het laatste zetje. Jammer dat ik hem nooit heb zien spelen."

Vrijdagavond speelt Clasie met Oranje een oefeninterland tegen Wales. Gareth Bale ontbreekt en daar baalt Clasie van. "Toch speel ik het liefst tegen de beste voetballers van de wereld. Dat zit gewoon in je", aldus de middenvelder, die alsnog denkt dat het een moeilijke pot zal worden. "Vijf jaar terug kon je zeggen dat je van Wales makkelijk zou winnen. Als je nu ziet hoeveel kwaliteit die ploeg heeft. Bijna alle spelers kom ik tegen in de Premier League. Wales heeft zich ook niet voor niks voor het EK in Frankrijk geplaatst."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner