12.11.2015 13:59

Oud-doelman Fülöp overlijdt op jonge leeftijd

Márton Fülöp, oud-doelman van onder andere Tottenham Hotspur, Manchester City en Sunderland, is donderdag op 32-jarige leeftijd overleden aan een hersentumor. De goalie moest in 2013 stoppen met zijn carrière toen er kanker werd geconstateerd bij hem.

Toentertijd stond Fülöp onder contract bij Asteras Tripolis, een Griekse club waar hij net een basisplaats had veroverd. De eerste behandeling leek goed aan te slaan en Fülöp zelf stond positief tegenover een rentree in het profvoetbal, maar zover kwam het niet.

Fülöp keepte uiteindelijk 44 wedstrijden in de Premier League, het leeuwendeel in het keepersshirt van Sunderland. Fülöp was tevens international van Hongarije, waardoor de kwalificatiewedstrijd van Hongarije in een bijzonder daglicht staat. De Hongaren maken nog kans op een plek op het Europees Kampioenschap in Frankrijk, maar dan moet er wel een tweeluik van Noorwegen gewonnen worden. De interland op de donderdagavond wordt hoogstwaarschijnlijk vooraf gegaan met een minuut stilte.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner