14.11.2015 10:54

Darmian smult van vergelijking met Neville

Matteo Darmian doet het uitstekend bij zijn nieuwe club Manchester United. Binnen de club wordt hij vaak vergeleken met clublegende Gary Neville, iets wat de Italiaan zeer trots maakt. 

"Gary Neville was natuurlijk een geweldige voetballer en dat ze mij met hem vergelijken is ronduit fantastisch voor mij. Ik stap gewoon elk weekend dat veld op met de bedoeling het zo goed mogelijk te doen", geeft Darmian aan in gesprek met Inside United.

Over zijn transfer naar Manchester United hoefde hij niet lang na te denken. "Je realiseert je natuurlijk dat de concurrentie fors is bij een club als deze. Maar ik heb meteen geknokt voor mijn plek en dat zal ik ook blijven doen." De Engelse taal is hij nog niet helemaal machtig, maar volgens de rechtsback is dat geen probleem.

"Mijn Engels wordt langzaam beter. Ik probeer het te leren en mijn taaldocent helpt me. Mijn teamgenoten spreken geen Italiaans, maar in de fitness-staf werkt Paolo Gaudino. Hij helpt me soms de dingen beter te begrijpen, want hij spreekt wel Italiaans." In elf van de twaalf Premier League-wedstrijden deed de Italiaanse verdediger mee.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner