15.11.2015 12:05

Chambers: "Ik moet vechten voor mijn plek"

Als groot talent werd Calum Chambers naar Arsenal gehaald, maar de van Southampton overgekomen verdediger moest er gelijk staan in het eerste elftal. Inmiddels is hij weer gedaald in de pikorde, maar daar heeft Chambers vrede mee.

Vorig seizoen kwam Chambers nog tot 36 officiële wedstrijden in het shirt van Arsenal, waarvan hij er zeventien als basisspeler begon in de Premier League. De teller staat, als we richting de helft van de competitie gaan, nog maar op zes, waarbij er in de competitie slechts één basisplek voor de Engelsman was.

"Ik heb het gevoel dat ik zoveel geleerd heb de laatste twee jaar, ik ben echt gelukkig", kijkt het talent met de Daily Mail terug op zijn komst naar Arsenal. "Ik denk niet dat het te snel is gegaan, het ging gewoon erg snel. Het was een flinke storm toen ik hier kwam, maar ik bekeek het wedstrijd per wedstrijd en genoot ervan."

Chambers kreeg vorig seizoen vooral speeltijd na diverse blessures in de achterste linie van Arsenal. Inmiddels is de concurrentie toegenomen en blijft Arsenal blessureleed op de verdedigende posities bespaard. "Ik krijg niet heel veel speeltijd, maar ik blijf werken op de trainingen en probeer te vechten voor mij plek. Ik zit niet bij de pakken neer ofzo."

In het hart van de verdediging moet Chambers Per Mertesacker en Laurent Koscielny voor zich dulden. Toen beide spelers een keer wegvielen deed Arsène Wenger in plaats van Chambers een beroep op Paulista. Een lastige situatie, waar hij zich echter doorheen slaat met de juiste focus.

"Als je niet in de basis staat, moet je jezelf gewoon voorbereiden alsof je wel basisspeler bent. Je moet alles precies hetzelfde doen", geeft Chambers een kijkje in zijn beleving. De verdediger heeft in ieder geval veel aan zijn ervaren concurrenten. "Op de training krijg ik altijd advies van Per, met Laurent is dat hetzelfde. Ik kan naar ze toe gaan en ze alles vragen. Tijdens wedstrijden kijk ik altijd naar ze, dat helpt mij om beter en beter te worden."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner