15.11.2015 21:36

Pirés ziet in Henry een opvolger voor Wenger

Thierry Henry komt in Alkmaar in actie tijdens een benefietwedstrijd tussen Laureus All Stars en Real Madrid Legends. (05-09-2015)
Thierry Henry komt in Alkmaar in actie tijdens een benefietwedstrijd tussen Laureus All Stars en Real Madrid Legends. (05-09-2015)

Arsène Wenger staat al jaren aan het roer bij Arsenal, maar er zal een moment komen dat de Fransman zijn taken als trainer moet neerleggen. Als dat gebeurt, zou het zomaar zo kunnen zijn dat een landgenoot hem opvolgt.

Volgens Robert Pirés zou Thierry Henry de erfenis van Wenger in handen kunnen nemen. "Of ik Thierry Henry het takenpakket van Arsène Wenger zie overnemen? Ja, waarom niet?", vraagt Pires zich af in een interview met Metro.

"De vraag is: wil Arsenal Henry hebben? Dat hangt af van de directie, van de voorzitter. Ik denk dat Henry, maar ook Patrick Vieira een potentiële kandidaat is. Het is aan de club om zich goed voor te bereiden op de periode ná Wenger. Dat is cruciaal."

Henry heeft op dit moment het Onder 19-team van Arsenal onder zijn hoede. Het is inmiddels bijna een jaar geleden dat de Franse spits een punt achter zijn indrukwekkende carrière zette. Hij maakte tussen 1999 en 2007 furore in het shirt van The Gunners. In 2012 keerde hij op huurbasis terug op het oude nest, maar zijn carrière sloot Henry af in de Verenigde Staten bij New York Red Bulls.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner