18.11.2015 19:13

Benschop geschrokken: "Komt nu dichtbij"

Niet alleen bij het Duits elftal en bij Oranje zat de schrik na de bommelding in Hannover er flink in. Ook bij de selectie van voetbalclub Hannover '96 was het even schrikken. Charlison Benschop is speler van de Duitse club.

Benschop hoorde dat de ochtendtraining op woensdag van Hannover '96 niet doorging. "We werden gisteravond al door de teammanager geïnformeerd (dinsdagavond, red.)", aldus Benschop tegen Voetbal International. De teammanager legde ook uit dat het ging om een terreurdreiging. "Op dat moment komt het allemaal wel heel dichtbij. Maar vanwege alle onderzoeken had niemand vanochtend toegang tot het stadion, heel het blok was afgezet."

Woensdagmiddag werd er wel getraind door Hannover. "Normaal gesproken komen alleen een paar Duitse media filmen, nu stonden er geloof ik zelfs mensen van CNN... De training zelf verliep ontspannen. Er was geen reden om me onveilig te voelen."

Benschop is toch wel enigszins geschrokken van het nieuws. "Het afgelasten van de training voelde wat onwerkelijk. Maar ik geloof dat iedereen het vrij snel heeft opgepikt. Alleen onze keeper Ron-Robert Zieler is wel wat aangeslagen, hij zat vrijdag met de Duitse ploeg in Stade de France tijdens de interland tegen Frankrijk. Maar laten we hopen dat we morgen en vrijdag normaal kunnen trainen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner