19.11.2015 13:43

Everton: "Hebben niet met Vlaar gesproken"

Ron Vlaar en Everton FC worden aan elkaar gelinkt, maar trainer Robert Martínez geeft aan dat de Nederlandse verdediger niet concreet in beeld is om naar Liverpool te komen.

Lokale media maakten afgelopen week melding van de interesse van Everton in Ron Vlaar. De Oranje-verdediger herstelt momenteel bij AZ Alkmaar, nadat zijn contract afliep bij Aston Villa. Vlaar is dus contractloos en kan dus op elk moment aansluiten bij een nieuwe club, mits beide partijen dat willen.

Martínez ontkent de interesse in Vlaar niet, maar geeft aan dat het nog niet concreet is. "Hij is een verdediger met ervaring in de Premier League en is bovendien transfervrij, maar er is niet met hem gesproken. Ik heb dus niets te melden hierover", aldus de Spaanse trainer tijdens de persconferentie. Saillant detail is dat Everton dit weekend speelt tegen Aston Villa, de vorige werkgever van Vlaar.

Vlaar maakte vooral op het WK in 2014 een zeer sterke indruk. Hij werd niet voor niets liefkozend 'Ron Beton' genoemd. Na het toernooi hoopte Vlaar op een mooie club in de Premier League, maar die kwam maar niet. Zijn contract liep af medio 2015 en de verdediger gokte erop dat er dan wel een mooie club zou komen. Het noodlot sloeg toe en Vlaar raakte zwaar geblesseerd aan de knie. Momenteel traint hij mee met AZ Alkmaar.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner