19.11.2015 16:32

Wenger: "Afgelasting Oranje is overdreven"

Arsène Wenger vindt dat het afgelasten van het duel tussen Duitsland en het Nederlands elftal een overdreven actie is van de autoriteiten. De Arsenal-trainer schuift zijn mening niet onder stoelen of banken.

Vrijdag vonden er aanslagen in Parijs plaatst waar er 129 doden bij vielen. Frankrijk speelde toen tegen Duitsland, waardoor de Duitsers extra voorzichtig opereerden toen het hoorde dat er op dinsdagavond een bommelding binnenkwam in Hannover. Wenger denkt dat men te overdreven heeft gereageerd. "Het gevaar is om in situaties als deze te overdreven te reageren. Volgens mij is dat hier gebeurd", aldus Wenger tijdens een persconferentie.

Wenger hoopt dat men zo snel mogelijk weer 'normaal' handelt. De Fransman snapt de geschrokken reacties, maar is van mening dat terreur niet de koers van het leven moet bepalen. "We moeten doorgaan met het leven en op een positieve manier reageren op dit soort situaties. Je kan niet zomaar alles afblazen. We moeten erop vertrouwen dat politici de juiste beslissingen nemen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner