02.12.2015 11:45

Update: 'QPR in gesprek met Hasselbaink'

Jimmy Floyd Hasselbaink geniet van erg veel interesse in Engeland. De huidige trainer van Burton Albion presteert wederom goed met zijn ploeg en heeft zichzelf in de kijker gespeeld bij Queens Park Rangers, dat vorig seizoen degradeerde uit de Premier League. Dit meldt het ANP donderdag. Eerder werd de Nederlander al gelinkt aan Leeds United en meer recentelijk Fulham.

Hasselbaink promoveerde vorig seizoen met Burton Albion van de League Two naar de League One en presteert ook op een niveau hoger naar behoren. De ploeg staat momenteel vierde, maar kan bij winst zomaar koploper worden van de competitie.

Bij Queens Park Rangers, waar Tjaronn Chery en Leroy Fer onder contract staan, zou Hasselbaink de opvolger moeten zijn van Chris Ramsey, die begin november werd ontslagen na matige prestaties. Queens Park Rangers degradeerde dus afgelopen zomer, maar hoopte binnen een seizoen weer een rentree te maken op het hoogste voetbalniveau in Engeland. De club staat momenteel echter dertiende in de competitie, veertien punten verwijderd van de koppositie in de Championship.

Clarence Seedorf is overigens ook al genoemd als mogelijke opvolger van Ramsey.

Update: 02-12-2015: 11:45:

De interesse van Queens Park Rangers in Jimmy Floyd Hasselbaink wordt serieuzer. De Nederlander maakt veel indruk in de League One met Burton Albion en heeft met zijn prestaties een gesprek met het gedegradeerde Queens Park Rangers afgedwongen.

Volgens de BBC is Hasselbaink ingegaan op de lokroep van Queens Park Rangers, dat momenteel in de middenmoot van de Championship bivakkeert. Hasselbaink verrast in de League One vriend en vijand met Burton Albion, aangezien de Nederlandse oud-spits van onder andere AZ en Chelsea vorig seizoen nog promoveerde vanuit de League Two.

Burton Albion staat momenteel bovenaan in de League One met twee punten voorsprong op nummers twee en drie Coventry City en Walsall FC. Het seizoen is nog lang, maar het feit dat Hasselbaink met een gepromoveerde club bovenaan staan na twintig wedstrijden, maakt indruk in Engeland.  

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner