20.11.2015 09:02

Wenger overweegt Franse spelers rust te geven

Arsène Wenger gaat Laurent Koscielny en Olivier Giroud mogelijk rust geven tegen West Bromwich Albion. De trainer van Arsenal overweegt dat omdat de twee Fransen nog niet helemaal bekomen zijn van de gebeurtenissen in Parijs.

Met name Koscielny lijkt te zijn aangedaan door de terroristische aanslagen die vorige week vrijdag in Parijs plaatsvonden. "Hij speelde fantastisch tegen Duitsland, maar je kon zien dat hij dinsdag (tegen Engeland, red.) niet zichzelf was. Het heeft hem diep geraakt. Ik herkende dinsdag niet de speler die ik de vrijdag daarvoor zag spelen."

"Ik zal met hem spreken om te zien of hij volledig hersteld en gefocust is", zegt de Franse trainer tegen The Guardian. "Het is een belangrijke wedstrijd voor ons. Je moet volledig op je spelers kunnen vertrouwen in zulke situaties. Je komt er vandaag de dag in de Premier League niet mee weg als je op tachtig procent speelt."

Eén van de aanslagen van afgelopen vrijdag vond plaats buiten het Stade de France, waar op dat moment Koscielny en Giroud met het Franse elftal een oefenwedstrijd tegen Duitsland speelden. Er kwamen in totaal 129 mensen om het leven bij de verschillende aanslagen in de Franse hoofdstad.

"Ik zal moeten bekijken hoe aangedaan ze zijn", zegt Wenger over Koscielny en Giroud. "Soms raakt het je pas later, twee of drie dagen na de gebeurtenis. Tijdens de nacht bescherm je jezelf en weet je niet goed wat er aan de hand is. De schok komt vaak later."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner