20.11.2015 20:36

Duel in Duitsland uitgesteld voor instructies

De competitiewedstrijd tussen Hamburger SV en Borussia Dortmund begint een kwartier later dan gepland. De eerste wedstrijd in de dertiende speelronde van de Bundesliga wordt iets uitgesteld vanwege veiligheidsinstructies, zo luidt de reden. Veel fans zaten vlak voor het beoogde tijdstip van de aftrap, 20:30, nog niet op de zitplaatsen, omdat er uitgebreider gefouilleerd werd bij het stadion van Hamburger SV.

In Duitsland is men erg op de hoede voor aanslagen en andere gevaarlijke situaties, na de terreurdaden in Parijs. Deze maand pleegden een groep terroristen meerdere aanslagen in de Franse hoofdstad, waaronder bomaanslagen bij het Stade de France, waar op dat moment de oefeninterland Frankrijk - Duitsland werd afgewerkt.

Een paar dagen daarvoor moest de selectie van het Duitse elftal het spelershotel verlaten na een bommelding. Na de aanslagen werd uiteindelijk besloten om de oefeninterland tussen Duitsland en Nederland, in Hannover, niet door te laten gaan. Dit werd een uur voor aanvang besloten.

In Nederland zijn vooralsnog geen problemen gerapporteerd. In de Jupiler League zijn acht wedstrijden zonder problemen begonnen. Voor alle wedstrijden werd een minuut stilte gehouden.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner