20.11.2015 22:55

Dure nederlaag voor Borussia Dortmund

Borussia Dortmund heeft vrijdag kostbaar puntenverlies geleden. De nummer twee van de Bundesliga verloor met 3-1 van Hamburger SV en dreigt de aansluiting bij koploper Bayern München kwijt te raken. De achterstand bedraagt vijf punten en Bayern kan zaterdag uitlopen als het wint van Schalke 04.

HSV kwam in het eigen Volksparkstadion op voorsprong door Pierre-Michel Lasogga, die een strafschop benutte. Lewis Holtby verdubbelde de voorsprong kort voor rust. In de tweede helft zette Mats Hummels via een eigen doelpunt de thuisploeg op rozen. De aanvoerder van Dortmund probeerde na een hoekschop de bal weg te werken, maar hij kopte in eigen doel.

Pierre-Emerick Aubameyang deed in een slotoffensief van Dortmund nog wat terug, maar het bleef bij zijn treffer.