21.11.2015 20:28

Bayern verslaat ook Schalke 04 eenvoudig

Bayern München heeft zaterdagavond met 2-1 van Schalke 04 gewonnen. Al binnen het kwartier stond het 1-1 dankzij doelpunten van David Alaba en Max Meyer. In de tweede helft beslisten Martinez en Müller het duel in het voordeel van Bayern München.

Al snel werd duidelijk dat Bayern München de dominante ploeg was. Robert Lewandowski kreeg al na enkele minuten een schietkans en Douglas Costa forceerde twee corners. Het duurde dan ook niet lang voor de 0-1 in het doel lag. Een schot van Alaba werd van richting veranderd, Ralf Fährmann lag al op de grond en kon niet voorkomen dat de bal in de verre hoek belandde. Een paar minuten later wist Lewandowski de voorsprong bijna te verdubbelen, maar vanaf een meter of veertien krulde hij de bal net naast het doel.

Schalke 04 had in het eerste kwartier niets in te brengen en de gelijkmaker kwam dan ook als een complete verrassing. Op aangeven van Leroy Sané maakte Meyer vanaf de rand van het strafschopgebied de gelijkmaker. Het schot leek houdbaar, maar Manuel Neuer tastte mis. De thuisploeg hanteerde vervolgens een compacte speelstijl, waar Bayern München het bijzonder lastig mee had. Lewandowski had een aantal schietkansen van afstand, maar verder kwam de ploeg van Guardiola niet. Schalke 04 was een aantal keer gevaarlijk via Leon Goretzka, maar hij stond er telkens alleen voor.

De tweede helft begon zoals de eerste helft eindigde: Schalke 04 zakte in op de eigen helft en wachtte af. Maar naar mate de tweede helft vorderde, kreeg de thuisploeg het gevoel dat er iets te halen viel. Met name via Sané kwamen er goede kansen. Het was echter niet Schalke 04 dat na zeventig minuten de voorsprong pakte, maar Bayern München. Arjen Robben leverde vanaf de rechterflank een fraaie voorzet af op Javi Martinez. Die timede goed en kopte de bal netjes achter Fährmann.

Schalke 04 maakte daarna ook geen enkele aanspraak meer op een punt. Bayern München had voldoende kansen om de wedstrijd definitief te beslissen, maar kreeg dat pas in blessuretijd voor elkaar. Eerst kopte Robben over, even later kwam Schalke 04 goed weg toen Höwedes de bal bijna in eigen doel tikte. Het was Thomas Müller die in blessuretijd van dichtbij alsnog de 3-1 maakte. De ploeg van Guardiola gaat dankzij de overwinning nog altijd soeverein aan kop in de Bundesliga, Schalke 04 is terug te vinden op de zevende plaats.