22.11.2015 18:21

Bayern München verstevigt de koppositie

Bayern München heeft tijdens de dertiende speelronde in de Bundesliga de koppositie verstevigd. De titelverdediger won zaterdag met 3-1 bij Schalke 04. Daarmee profiteerde de ploeg van coach Pep Guardiola van de nederlaag van nummer twee Borussia Dortmund vrijdag bij Hamburger SV (3-1). Het verschil tussen de twee ploegen liep op tot acht punten.

In Gelsenkirchen bleek Schalke 04 een taaie tegenstander voor Bayern. David Alaba opende de score namens de bezoekers in de negende minuut, maar Schalke sloeg via Max Meyer snel terug. Pas in de slotfase nam Bayern afstand dankzij treffers van Javi Martínez, op aangeven van Arjen Robben, en Thomas Müller. Klaas-Jan Huntelaar werd bij de thuisploeg na zeventig minuten gewisseld. Robben ging in de 88e minuut naar de kant.

Nummer drie VfL Wolfsburg liep drie punten in op Borussia Dortmund met een dikke thuiszege op Werder Bremen (6-0). Bas Dost maakte in de slotfase de vijfde goal. De groepsgenoot van PSV in de Champions League verkleinde het gat met BVB tot vijf punten.

Subtop

Borussia Mönchengladbach handhaafde zich eveneens in de subtop dankzij een thuisoverwinning op Hannover 96: 2-1. Raffael maakte in de slotfase het winnende doelpunt. Roel Brouwers bleef bij Gladbach op de bank, Charlison Benschop viel bij Hannover vijf minuten voor tijd in.

Trainer Huub Stevens wacht met zijn nieuwe club Hoffenheim nog op de eerste competitiezege. De Limburger zag zijn ploeg zondag bij subtopper Hertha BSC in een besneeuwde wedstrijd met 1-0 verliezen. Het doelpunt kwam op naam van de Poolse aanvoerder Eugen Polanski, die zijn eigen keeper passeerde. Bij Hertha, een voormalige club van Stevens, bleef aanvaller Roy Beerens op de bank.

Hoffenheim, dat onder Stevens begon met twee remises van 0-0, zakte door de krappe nederlaag naar de laatste plaats. Door een ruime zege bij VfB Stuttgart (0-4) klom de vorige hekkensluiter FC Augsburg naar de zeventiende plaats.