28.11.2015 15:18

City en Southampton veranderen middenveld

Manchester City en Southampton FC gaan voor hun onderlinge duel op zaterdag beide met een ander middenveld ten strijde. Manuel Pellegrini en Ronald Koeman kiezen voor een aantal nieuwe gezichten.

Ten opzichte van de ontluisterende 1-4 nederlaag tegen Liverpool is het controlerende middenveld van Man City volstrekt veranderd. Waar toen Fernando en Yaya Touré deze positie bekleedden, mogen nu Fernandinho en Fabian Delph het proberen. Touré staat wel gewoon in de basis, maar is op papier iets vooruitgeschoven.

Verder vertrouwde gezichten als Sergio Agüero, Kevin de Bruyne en Raheem Sterling in de basis. Ook heeft Aleksandar Kolarov zijn linksbackpositie heroverd, nadat Gaël Clichy in de Champions League speelde tegen Juventus. Willy Caballero staat op doel tegen the Saints, wegens een blessure voor Joe Hart.

Ook Ronald Koeman heeft wat aanpassingen doorgevoerd in zijn basiself. Na de met 0-1 verloren partij tegen Stoke City moeten veel ex-Eredivisie-spelers plaatsmaken. Graziano Pellè (geschorst), Jordy Clasie en Dusan Tadić (gepasseerd) maken plaats voor Sadio Mané, James Ward-Prowse en Oriol Romeu.

Het Eredivisiegehalte blijft wel relatief hoog bij Southampton. Maarten Stekelenburg, Maya Yoshida en Virgil van Dijk mogen aantreden tegen het sterrenensemble in de aanval van Man City. Shane Long, die tegen Stoke nog als linksbuiten speelde, lijkt vandaag in de spits aan te treden. Reden hiervan is de afwezigheid van zowel Pellè als Jay Rodríguez.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner