28.11.2015 18:21

Van Aanholt schiet Sunderland naar zege

Acht minuten voor tijd komt Sunderland op voorsprong tegen Stoke City. Het is Patrick van Aanholt (r.) die met zijn goal de ban breekt. (28-11-2015)

Patrick van Aanholt heeft zaterdag Sunderland aan een zege geholpen. Hij maakte in de 82e minuut de openingstreffer in het thuisduel met Stoke City. Even later tekende Duncan Watmore voor de eindstand (2-0).

Van Aanholt brak het verzet van Stoke City met een afstandsschot. Sunderland was de hele tweede helft fel op jacht naar de openingstreffer. De thuisploeg speelde vanaf de 47e minuut met een man meer, omdat Ryan Shawcross van Stoke met twee keer geel van het veld werd gestuurd.

Jeremain Lens mocht in de tweede helft invallen bij de club die het seizoen met de inmiddels vertrokken trainer Dick Advocaat begon. Erik Pieters speelde de hele wedstrijd voor Stoke City en kreeg een gele kaart. Ibrahim Afellay mocht na 85 minuten invallen en Marco van Ginkel bleef op de bank zitten bij Stoke.