28.11.2015 20:38

Man United verzuimt koppositie over te nemen

Wayne Rooney is het niet eens met een beslissing van de scheidsrechter tijdens het competitieduel tussen Leicester City en Manchester United. (28-11-2015)

Manchester United heeft zaterdag een week met een teleurstellend gelijkspel tegen PSV in de Champions League niet kunnen afsluiten als koploper van de Premier League. Het elftal van trainer Louis van Gaal moest in het uitduel met Leicester City genoegen nemen met een gelijkspel (1-1). Manchester United bekleedt nu de derde plaats op de ranglijst, met een puntje achterstand op stadgenoot Manchester City en het verrassend sterk presterende Leicester.

Wie anders dan Jamie Vardy bracht Leicester City op voorsprong. De spits schoot in de 24e minuut van de topper een record van Ruud van Nistelrooij uit de boeken, door voor het elfde competitieduel op rij te scoren. Hij voegde opnieuw een hoofdstuk toe aan een mooi jongensboek dat maar dikker en dikker wordt. De aanvaller startte zijn loopbaan bij onbeduidende clubs als Stocksbridge Park Steels, Halifax Town en Fleetwood Town en maakte pas drie jaar geleden de overstap naar Leicester City, dat toen nog op het tweede niveau van Engeland voetbalde. Inmiddels is hij op 28-jarige leeftijd topschutter van de Premier League en Engels international.

Kort voor rust kwam United op gelijke hoogte. Bastian Schweinsteiger, afgelopen zomer overgekomen van Bayern München, mocht zijn eerste treffer voor zijn nieuwe club vieren. United was de betere ploeg in Leicester, maar zoals wel vaker dit seizoen had het elftal van Van Gaal veel te veel kansen voor een doelpunt nodig. Na veertien competitieduels heeft Manchester United pas twintig keer gescoord. Ter vergelijking: Vardy heeft in zijn eentje al veertien treffers achter zijn naam staan.

Van Gaal wisselde in de 68e minuut zijn steraanvaller Wayne Rooney voor Memphis Depay. De Nederlander was in de slotfase nog dicht bij de 2-1. Daley Blind speelde als basisspeler zijn vijftigste wedstrijd voor United.