29.11.2015 12:35

Chelsea mist aanvoerder Terry in stadsderby

Chelsea moet het zondagmiddag tegen stadsgenoot Tottenham Hotspur stellen zonder aanvoerder John Terry. Hij is niet genoeg hersteld van de blessure die hij opliep in het gewonnen Champions League-duel met Maccabi Tel Aviv.

De geroutineerde verdediger en boegbeeld van het huidige Chelsea miste door zijn enkelblessure deze week al de trainingen van Chelsea, maar trainer José Mourinho hoopte dat zijn aanvoerder toch zou kunnen spelen tegen de Spurs. Dat is dus niet het geval en daarom staan Gary Cahill en Kurt Zouma centraal achterin. Op het vijfmansmiddenveld van Chelsea staan Nemanja Matić, Pedro, Oscar, Willian en Cesc Fàbregas. Eden Hazard zal vandaag als beweeglijke spits fungeren. Diego Costa is gepasseerd en zit op de bank.

Mauricio Pochettino voert noodgedwongen een wijziging door in zijn basisformatie ten opzichte van het met 4-1 gewonnen treffen met West Ham United. Dele Alli pakte in dat duel een gele kaart en is geschorst voor de confrontatie met Chelsea. Hij zal op het middenveld van de Spurs worden vervangen door Ryan Mason, tegen West Ham nog invaller. Verder zijn er basisplaatsen voor oud-Eredivisiespelers Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Mousa Dembélé en Christian Eriksen. Michel Vorm zit op de bank.

Het duel tussen Tottenham en Chelsea volg je hier LIVE!

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner