29.11.2015 14:57

Tottenham en Chelsea komen niet tot scoren

Tottenham-aanvaller Harry Kane is op de eerste meters sneller dan zijn tegenstander van Chelsea, Nemanja Matić. (29-11-2015)
Tottenham-aanvaller Harry Kane is op de eerste meters sneller dan zijn tegenstander van Chelsea, Nemanja Matić. (29-11-2015)

Tottenham Hotspur en Chelsea schotelden het publiek op White Hart Lane zondagmiddag een aantrekkelijk duel voor. Kansen waren er voor beide ploegen, maar gescoord werd er niet in deze Londense derby.

De eerste twintig minuten golfde het spel op en neer. Beide ploegen zochten de aanval en kregen, veelal kleine, kansen. Zo kwam Harry Kane net tekort om een lage voorzet van Danny Rose binnen te glijden en redde Chelsea-goalie Asmir Begović op een venijnige uithaal van diezelfde Kane. Aan de andere kant voorkwam Toby Alderweireld dat Pedro van dichtbij binnen kon schieten en kopte Eden Hazard op aangeven van Oscar in kansrijke positie rakelings over.

Beide ploegen bleven ook in het vervolg van de eerste helft kansen krijgen. Pedro maakte zelf ruimte voor het schot en schoot hard over. Daarna was het de beurt aan Begović om zich te onderscheiden. Eerst redde hij op een inzet van Heung-min Son die bij de tweede paal een puntgave voorzet van Kane hard inkopte, daarna dook hij een lastig schot van Mousa Dembélé vanuit de tweede lijn uit de hoek. De laatste tien minuten voor rust vlogen afstandsschoten van Son en Kane over de goal van Begović en schoot Oscar namens Chelsea vanuit een moeilijke hoek in het zijnet.

De tweede helft kwam wat moeizaam op gang en het duurde dan ook twintig minuten voordat de eerste echte kans na rust viel te noteren. Èrik Lamela, net ingevallen voor de geblesseerde Ryan Mason, combineerde in het strafschopgebied van Chelsea met Son. Die schoot vervolgens van dichtbij in, maar zag Begović redding brengen. Aan de overzijde was Hazard dicht bij een treffer. Hij nam een hoge voorzet van Branislav Ivanović ineens op de pantoffel, maar Tottenham-doelman Hugo Lloris redde met een knappe reflex.

In de slotfase zette Chelsea aan en liet het vermoeid ogende Tottenham zich terugdringen. Het slotoffensiefje van de ploeg van José Mourinho leverde het elftal echter geen kansen meer op. Zo eindigde het duel, dat met name voor rust het nodige spektakel opleverde, zonder doelpunten. Beide ploegen schoten met het behaalde punt weinig op. De Spurs bleven voor de dertiende keer op rij opgeslagen in de Premier League.

Door: Roel Egberts

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner