29.11.2015 17:50

Borussia Dortmund ruim langs VfB Stuttgart

Borussia Dortmund heeft zich zondag niet laten verrassen door VfB Stuttgart. Het team van trainer Thomas Tuchel versloeg de degradatiekandidaat met 4-1 en heeft daarmee het gat met koploper Bayern München verkleint tot acht punten.

Die Borussen kwamen al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Gonzalo Castro opende met een rake kopbal na drie minuten spelen de score. Castro was een kwartier later de aangever bij een goal van Pierre-Emerick Aubameyang, die dit seizoen aan de lopende band scoort in de Bundesliga.

VfB Stuttgart kwam voor rust nog terug door een doelpunt van Daniel Didavi, die na een assist van oud-FC Groningen-speler Filip Kostić scoorde. Georg Niedermeier (eigen doelpunt) en Aubameyang zorgden in de tweede helft voor de 4-1 eindstand. De spits uit Gabon tekende zondag met zijn twee doelpunten voor zijn zestiende en zeventiende goal van het huidige Bundesliga-seizoen.